Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar u sklopu akcije „Poštuje naše znakove“ posjetili prvašiće u školama

Prvašićima su održana kratka predavanja te su im uručeni prigodni pokloni

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Danas, 5. rujna započela je nova školska godina, a time i provođenje preventivno-edukativne akcije „Poštujte naše znakove“ koja je usmjerena na zaštitu najmanjih i nažalost najranjivijih sudionika u prometu, odnosno djecu.

Temeljem podataka Ureda državne uprave bjelovarsko-bilogorske županije, tijekom školske 2022./2023. godine u prve razrede 10 matičnih osnovnih škola i 31 područne škole na području Policijske postaja Bjelovar, upisalo se 478 djece polaznika prvih razreda.

Prvi dan nastave policijski službenici Policijske postaje Bjelovar posjetili su prvašiće svih matičnih škola na području Bjelovara te matičnih škola u općini Kapela, Rovišće, Veliko Trojstvo, Nova Rača i Velika Pisanica. Obavili su kratak razgovor s djecom u kojem su im objasnili  osnovne pojmovi bitne za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu prvih dana nastave. Nakon razgovara, prvašićima su podijeljeni prigodni pokloni.

Nastavno na dugogodišnju suradnju povodom početka školske godine u podjeli poklona sudjelovali su predstavnici Društva crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije i predstavnici Auto kluba Bjelovar.

Pisane vijesti | Promet i vozila