Dragovoljna predaja oružja i streljiva u sklopu kampanje "Manje oružja, manje tragedija"

Foto: Ilustracija

U srijedu 10. kolovoza, 65-godišnjakinja je policijskim službenicima Policijske postaje Garešnica, u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ dragovoljno predala pušku glatke cijevi ručne izrade, zračnu pušku te devet komada streljiva različitog kalibra.
 
Sve to pronašla je u kući, a budući da je to policiji dragovoljno predala protiv nje se neće pokretati nikakav postupak.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica