I u Bjelovaru održan Dan otvorenih vrata policije

Biti policajac ili policajka bilo kojeg roda policije je izuzetna čast i privilegija, obući odoru i njom ponosno obavljati sve službene zadaće je neprocjenjivo - to je poruka koju su policijski službenici željeli prenijeti svim mladima posebno onima koji bi željeli biti dio policijskih snaga i s ponosom postati pripadnik ili pripadnica Ministarstva unutarnjih poslova

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Ministarstvo unutarnjih poslova ove godine planira upis 480 polaznika/polaznica u  Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje  policajac/policajka, te 100 polaznika/polaznica u treći razred srednje policijske škole „Josip Jović“ za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 polaznika/polaznica za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave. S obzirom da su u tijeku ova dva natječaja za zanimanje policajac/policajka, jedan za mlađe od 28 godina, drugi za srednjoškolce, Policijska akademija je pokrenula niz promotivnih aktivnosti kako bi mladima približili rad policije te ih potaknuli da posao policajca/policajke izaberu za svoj životni poziv.

Tim povodom je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska danas, 9. srpnja od 10 do 12 sati u središnjem gradskom parku u Bjelovaru održala Dan otvorenih vrata.

Da je policajac biti i više od poziva dokazano je nebrojeno puta, a da se uz to može baviti i glazbom na otvorenju Dana otvorenih vrata pokazala je policijska klapa „Sveti Matej“ koji su izveli nekoliko prigodnih skladbi.

Prisutni su upoznali i Rocky „na zadatku“, a naš Rocky je mala njuška s velikim zadatkom, kako za njega kaže njegov vodič. Rocky je službeni policijski pas za praćenje ljudskog traga, a koji je u policijskim redovima od prošle godine. Rocky je trogodišnji belgijski ovčar i njegov vodič, policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske donirao ga je Ministarstvu unutarnjih poslova. Kroz pokaznu vježbu Rocky je još jednom pokazao da je važan član policijskog tima.
 
Kako bi približili ovo zanimanje svima prisutnima, prezentirani su različiti policijski poslovi kao i policijska tehnika, oprema, naoružanje i vozila. Na informativnim punktovima moglo se upoznati s radom i opremom kriminalističke tehnike, temeljne i prometne policije kao te interventne policije.

Danas su mladi imali priliku upoznati se s važnim informacijama vezanim uz upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka ili u srednju Policijsku školu „Josip Jović“, kao i s kriterijima koje moraju zadovoljiti da bi postali dio plavog tima.

Biti policajac/policajka, osim znanja uvjetuje i visoku razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti, a svi zainteresirani su ih danas mogli okušati na pripremljenom poligonu uz vodstvo policijskih službenika. 

Pozivamo mlade koje zanima ovaj dinamičan, human i odgovoran posao da se prijave na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i postanu hrvatski policajci i policajke.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.
 
Biti policajac ili policajka bilo kojeg roda policije je izuzetna čast i privilegija, obući odoru i njom ponosno obavljati sve službene zadaće je neprocjenjivo. To je poruka koju su policijski službenici željeli prenijeti svim mladima posebno onima koji bi željeli biti dio policijskih snaga i s ponosom postati pripadnik ili pripadnica Ministarstva unutarnjih poslova.

O natječajima, uvjetima i načinu prijave možete pročitati na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i naše Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske

Natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“

Pisane vijesti | Društvo i zajednica