Dragovoljna predaja oružja i pronalazak eksplozivnog sredstva

Foto: Ilustracija

Kampanja "Manje oružja, manje tragedija"

U srijedu 6. srpnja, građanin iz Bjelovara je u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ policiji dragovoljno predao tri ručne bombe M75, pet streljiva kalibra 12,7 milimetra te 100 komada raznog pješačkog streljiva. On je to u svojem posjedu imao nezakonito, ali budući da je to policiji dragovoljno predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak. Navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme do uništenja.
 
Pronalazak eksplozivnog sredstva

U srijedu 6. srpnja, djelatnik jednog poduzeća iz Daruvara policiji je dojavio da su u mjestu Šuplja Lipa, općina Končanica, sa strojem iskopali minu.
Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o minobacačkoj mini zaostaloj iz domovinskog rata koju je na siguran način izuzeo.

Građani

Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica