Policijske službenice Policijske postaje Bjelovar promovirale zanimanje policajac

Na info punktu policije u sklopu manifestacije Terezijana 2022 građani i građanke dobivali informacije o upisu u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Jučer, 16. lipnja od 18 do 20 sati u Bjelovaru, na Trgu Eugena Kvaternika u sklopu manifestacije Terezijana 2022, policijske službenice Policijske postaje Bjelovar, Vedrana Pavić i Mihaela Mesarov, postavile su info punkt policije. Tom prilikom su građanima i građankama dijelile promidžbene materijale, a koji se tiču raspisanog natječaja Ministarstva unutarnjih poslova za upis 480 polaznika/polaznica u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
 
Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2022.godine, a program će započeti najranije 19. rujna 2022. godine. Nakon završenog Programa polaznici će se primati u radni odnos sukladno potrebama službe. Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
 
  • imati završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
  • ne imati navršenih 28 godina na dan 19. rujna
  • imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  • ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  • moraju biti dostojni za obavljanje policijske službe,
  • te ne smiju biti članovi političke stranke.
 
Prilikom podjele promidžbenih materijala, građani i građanke su postavljali razna pitanja o policijskom poslu, a policijske službenice su im odgovarali na pitanja te im objasnili sve prednosti zanimanja policajac.
 
Svaki dan od 18 do 20 sati, za vrijeme trajanja manifestacije Terezijana 2022, policija će imati info punkt. Svi zainteresirani građani i građanke za program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac mogu dobiti sve informacije od policijskih službenika koji će se tamo nalaziti.

Sve ostale informacije vezano za raspisani natječaj pročitajte ovdje.
 

Stranica