Policijsku upravu posjetila djeca Dječjeg vrtića Bjelovar

Prilikom posjete donijeli su hranu za službenog psa Snoopyja kojeg su upoznali na Policijskoj akademiji

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska
 
 
Danas, 17. lipnja, Policijsku upravu bjelovarsko – bilogorsku posjetilo je 19-oro djece (predškolski uzrast) Dječjeg vrtića Bjelovar u nazočnosti svojih odgajateljica. Djecu su dočekali Andrea Lugarić (policijska službenica za preventivu u Policijskoj postaji Bjelovar) i Krešimir Majvald (policijski službenik Interventne jedinice policije - vodič službenog psa).
 
1. lipnja, djeca predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića Bjelovar posjetila su Policijsku akademiju i Muzej Policije u Zagrebu. Tom prilikom upoznali su i družili se sa službenim psom Snoopyjem, koji ih je najviše obradovao. Po povratku u Bjelovaru, odlučili su mu kupiti hranu.
 
Prilikom današnjeg posjeta, djeca su donijela hranu za službenog psa Snoopyja, a preuzeo ju je policijski službenik Krešimir Majvald te se obvezao dostaviti mu tu hranu. Nakon toga, djeca su Krešimiru postavljali razna zanimljiva pitanja o službenim psima, na koja im je on davao odgovore.
 
Policijska službenica Andrea Lugarić je djeci u kratkim crtama objasnila što sve policija radi te ih je povela u obilazak zgrade policijske uprave. Pokazala im je prostorije operativnog komunikacijskog centra policijske uprave te im je objasnila da policija radi 24-sata na dan, da se prijave zaprimaju putem telefonskih dojava te da je broj policije 192. Zatim su djeca imali prilike vidjeti sportsku dvoranu, policijske motore i vozila.
 
Po završetku, djeci je u znak zahvalnosti, pružena okrjepa uz kolače i sok u restoranu policijske uprave. 


Pisane vijesti | Društvo i zajednica