Održano županijsko natjecanje "Sigurno u prometu"

Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika petih razreda osnovnih škola

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

U srijedu 27. travnja, u Bjelovaru, u dvorani Europskih prvaka, održano je natjecanje „Sigurno u prometu“ koje se provodi za učenike petih razreda osnovnih škola, a s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima. Cilj je također i da učenici bolje savladaju vještinu vožnje biciklom, budući da biciklisti spadaju u jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Natjecanje se sastojalo od teorijskog djela te praktičnog djela koji je započeo u 13 sati na prometnom poligonu u dvorani. Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika iz I. i IV. osnovne škole Bjelovar te osnovne škola Kapela, Velika Pisanica i Daruvar.

Provjeru praktičnog znanja vožnje bicikla na prometnom poligonu ocjenjivale su policijske službenice Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske Sandra Pavlek i Andrea Lugarić, zajedno za djelatnikom Autokluba Bjelovar. 

Najbolje rezultate ostvarili su učenici:
1. Mario Kolarić - Osnovna škola Velika Pisanica
2. Karlo Dinjar - Osnovna škola Velika Pisanica
3. Lea Petković - Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar
4. Dora Šušak - IV. Osnovna škola Bjelovar

Njih četvoro činiti će županijsku ekipu na državnom natjecanju, koje će se održati u Rovinju ovog mjeseca. Četiri najbolja učenika s državnog natjecanja sudjelovat će na međunarodnom (europskom) natjecanju.

Trojci najboljih učenika te trima najboljim učenicima dodijeljenje su diplome, a svi natjecatelji su od policijskih službenica dobili dječje reflektirajuće prsluke, reflektirajuće navlake za zbice bicikla te edukativni letak "Oprez, nemaš prednost".

Stranica