U zgradi policijske uprave održan sastanak s vlasnicima autoškola

Cilj sastanka je ponovna uspostava suradnje s autoškolama jer edukacije značajno mogu doprinijeti sigurnosti cestovnog prometa

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Danas, 26. travnja s početkom u 9 sati u zgradi policijske uprave održan je sastanak s vlasnicima autoškola s područja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Sastanku se odazvalo šest vlasnika autoškola, a edukativno predavanje održali su im policijski službenici ove policijske uprave Žarko Čanađija i Sandra Pavlek.
 
Tijekom predavanja upoznati su sa statističkim podacima o prometnim nesrećama na području Republike Hrvatske te na području Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske. Istaknut im je i podatak da su tijekom 2021. godine na području Republike Hrvatske mladi vozači počinili 3924 prometne nesreće, a u njima su 42 osobe poginule. Taj podatak govori o potrebi upoznavanja mladih vozača s posljedicama prometnih nesreća te potrebi da policijski službenik na završnom satu teoretskog dijela edukacije upozna buduće vozače o stanju sigurnosti u prometu i najčešćim greškama zbog kojih se događaju prometne nesreće koje uzrokuju „mladi vozači“.

Ovim sastankom, u cilju smanjenja stradavanja mladih vozača policijski službenici naše policijske uprave potiču održavanje i edukaciju mladih kandidata za buduće vozače.

Pisane vijesti | Promet i vozila