22-godišnjak i 23-godišnjak u Bjelovaru počinili prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

Foto: ilustracija

U subotu 16. listopada oko 00.30 sati policijski su službenici u Bjelovaru, na raskrižju ulica Augusta Šenoe i Vladimira Nazora uočili osobni automobil bjelovarskih registracijskih oznaka te suvozača kako drži pištolj u ruci i puca.

Nakon što se osobni automobil zaustavio, policijski su službenici prišli vozilu te utvrdili da automobilom upravlja 22-godišnjak, dok se na suvozačevom mjestu nalazio 23-godišnjak, a na stražnjem mjestu 25-godišnjak. Obavljen je pregled vozila i osoba te je pronađen plinski pištolj za kojeg je utvrđeno da je vlasništvo 22-godišnjeg vozača te da je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izdala potvrdu o prijavi oružja C kategorije, koju 22-godišnjak nije imao kod sebe, zbog čega mu je pištolj s pripadajućim spremnikom privremeno oduzet.

22-godišnjak je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 0,16 g/kg zbog čega mu je izdano izvješće o počinjenom prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz članka 199. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv 22-godišnjaka i 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon