Hrvoje Grgić osvojio prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u maratonu za pripadnike MUP-a

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

U nedjelju 10. listopada održala se je cestovna utrka 29. zagrebački maraton sa startom na Trgu bana Josipa Jelačića. Organizator utrke bio je zagrebački atletski savez. Natjecatelji su sudjelovali u tri kategorije utrke :
 
  • maraton – 42 km.
  • polumaraton – 21 km.
  • garmin utrka – 10 km.

Na maraton utrci nastupili su policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Hrvoje Grgić i Luka Markešić, na polumaratonu Ante Jeličić i Magdalena Oršić,a u garmin utrci Tomislav Čulo. Garmin utrka je startala u 08.30 sati, dok su maraton i polumarton startali u 09.30 sati.

Utrka u maratonu po prvi puta je predstavljalo i službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u utrci od 42 km za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Hrvoje Grgić je stazu dugu 42,2 kilometra pretrčao u vremenu 3:09:50 sati te je u konkurenciji policajaca osvojio pehar pobjednika. Da su policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske odlični trkači, potvrdio je Luka Markešić koji je maraton odradio u vremenu 3:18:31 sat te je u kategoriji MUP-a osvojio odlično treće mjesto.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica