Iz nezaključanog osobnog automobila ukradena torba

Nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju vlasnika i iz nezaključanog auta ukrao torbu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, bankovnim karticama i osobnim ispravama

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 19. srpnja, prijavio je vlasnik osobnog automobila da mu je netko u subotu, 17. srpnja na parkiralištu u Bjelovaru, u Ulici Matice hrvatske iz nezaključanog osobnog automobila Chevrolet Aveo, bjelovarskih registarskih oznaka ukrao torbu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim ispravama, bankovnim karticama i novcem.
Vlasnik štetu procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

Dobro je podsjetiti!
 
Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo i apeliramo na vlasnike i korisnike da svoje automobile zaključavaju (čak i za kratko vrijeme odsustva kao što je odlazak u trgovinu, kiosk, dječji vrtić i dr.) te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost krađe iz automobila.
Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

I ono najvažnije nemojte misliti da se to događa nekome drugom!



 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon