Dan bez poginulih u prometu

Građani uključite se! Potpišite prisegu o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu i postanite dio tima odgovornih vozača

Foto: ROADPOL

Danas, 17. rujna obilježava se „Dan bez poginulih u prometu“. Na taj dan  prošle, 2019. godine, u deset država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, a ukupno su poginule 52 osobe. U Republici Hrvatskoj u prometnim nesrećama tog dana smrtno su stradale dvije osobe.

Ovaj ROADPOL-ov projekt podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije, kao i velik broj međunarodnih  organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, pa tako i hrvatska policija.

S tim u vezi danas, 17. rujna Postaja prometne policije Bjelovar organizira potpisivanje i podjelu prisega za savjesne vozače. Akciju će na cijelom postajnom području kroz 24 sata provoditi cijeli raspoloživi sastav Postaje prometne policije Bjelovar.

Građani prisegnite, potpišite prisegu o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu, potaknite i druge na odgovorno ponašanje te time pridonesimo svi zajedno da dan bez poginulih u prometu uistinu i bude dan bez poginulih u prometu.

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih!
 

Najave | Promet i vozila