Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa u dane vikenda od 21. do 23. veljače 2020. godine

Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici ove PU su nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U noći sa subote na nedjelju, 22./23. prosinca, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova, od 53 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 4 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,79 g/kg izmjerena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru.
 
Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda od 21. do 23. veljače 2020. godine utvrdili 158 prekršaja od čega izdvajamo:
 
- 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,92 g/kg izmjerena kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
- 106 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Hrastovcu i ona je iznosila 116 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
- 18 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 8 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 19 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se je pet prometnih nesreća od kojih je u tri prometne nesreće četiri osobe lakše ozlijeđene.
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila