Rezultati nenajavljene kontrole nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom

U srijedu, 12. veljače u Bjelovaru, policija je kaznila šest nesavjesnih vozača koji su nepropisno parkirali na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom

Foto: ilustracija

S obzirom na sugestije samih osoba s invaliditetom i građana Bjelovara, prvi put od kad provodimo ove aktivnosti,  provođenje akcije na kontrolu nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom nismo najavili u medijima.

Akciju je provela Postaja prometne policije Bjelovar u srijedu, 12. veljače u vremenu od 11.00 do 13.00 sati. U ovoj akciji je utvrđeno ukupno 6 prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom na području grada Bjelovara. Bez obzira na manji broj utvrđenih prekršaja, provođenjem ovih aktivnosti pridonosi se smanjenju broja prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom i poštivanju znaka pristupačnosti.

Cilj ovakvih akcija je osiguranje povoljnijeg i sigurnijeg stanja po toj problematici, a čime se prenosi jasna poruka da je važno poštivati pravo na mobilnost i pristupačnost invalidnih osoba te podiže razina sigurnosti u prometu i razvija svijesti kod vozača o propisnom parkiranju.

Policija će i nadalje provoditi ovakve aktivnosti.

Pisane vijesti | Promet i vozila