Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 3. do 05. siječnja

I prvog vikenda u godini policija je pojačano nadzirala poštivanje prometnih propisa

Foto: ilustracija

Policijski službenici ove PU su i prvog vikenda 2020. godine nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su ovog vikenda od 03. do 05. siječnja 2020. godine policijski službenici utvrdili 130 prekršaja od čega izdvajamo: 

- 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,73 g/kg izmjerena kod 48-godišnjeg  vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
- 62 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Daruvaru i ona je iznosila 100 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
- 7 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 12 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 37 ostalih prekršaja.

Uz te pojačane aktivnosti u noći  sa subote na nedjelju, 04./5. siječnja, policijski službenici su proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije, a  budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola i droga, od 89 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 9 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,73 g/kg izmjerena,  kako je i naprijed navedno, kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru .

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se sedam  prometnih nesreća od kojih su u tri prometne nesreće četiri osobe lakše ozlijeđene. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.
 

Stranica