Pregled najznačajnijih događaja tijekom proteklog produženog vikenda

Zabilježene su provale u trgovinu mješovitom robom i obiteljsku kuću, jedno kazneno djelo "Krivotvorenje isprave", krađa  bicikla te pronalak minobacačke mine  zaostale iz Domovinskog rata     

Foto: ilustracija
Tijekom noći 03./04. siječnja, u Garešnici, provaljeno je  u trgovinu mješovitom robom u Ulici kralja Tvrtka. Iz trgovine su ukradeni razni artikli čija će se vrijednost utvrditi nakon obavljene inventure.  
U večernjim satima 04. siječnja, u Daruvarskoj ulici u Ždralovima, netko je provalio u jednu obiteljsku kuću iz koje nije ništa ukradeno.
U subotu 04. siječnja, u Zagrebačkoj ulici u Bjelovaru, zaustavljen je osobni automobil marke BMW za čijeg je 35-godišnjeg vozača utvrđeno da je na njega stavio nepripadajuće registarske pločice. Na taj način je počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ te protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave.  
U večernjim satima 05. siječnja, nepoznati počinitelj je iz dvorišta jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Ivana Viteza Trnskoga u Bjelovaru ukrao bicikl marke „Romet“ star nekoliko mjeseci i vrijedan više tisuća kuna.       
U ponedjeljak 06. siječnja poslijepodne, jedan mještanin Sirača je šetajući se sa psom na obližnjem polju pronašao minobacačku minu kalibra 82 mm za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Mina je izuzeta sa mjesta pronalaska i na siguran način prevezana u skladište ubojite opreme gdje će se nalaziti do uništenja.      

Priopćenja | Kaznena djela i zakon