"Sajam mogućnosti" u Bjelovaru okupio školarce

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska 

         Danas, 02. listopada, u dvorani Europskih prvaka kod IV. osnovne škole Bjelovar, Policijska postaja Bjelovar zajedno sa Gradom Bjelovarom održali su „Sajam mogućnosti“ u sklopu manifestacije „ZID“ (zabava i druženje).

         Prije početka druženja, djecu i sve posjetitelje ovog sajma pozdravio je načelnik Policijske postaje Bjelovar Veseljko Ravenščak i zamjenica gradonačelnika grada Bjelovara, Valna Bastijančić Erjavec.

         I ove godine sajam je okupio veliki broj raznih sportska i kulturno-umjetničkih društava i Udruge koje su predstavile svoju ponudu s raznim aktivnostima za djecu i mlade, a sve sa ciljem da svoje slobodno vrijeme provedu na koristan, zdrav i zanimljiv način.

        Nakon službenog djela, održan je i sportski dio aktivnosti  gdje su pobjednici dobili i zaslužne nagrade.Održana je poligon utrka učenica i učenika 5-ih i 7-ih razreda osnovnih škola sa područja nadležnosti Policijske postaje Bjelovar.

            Pobjednici poligon utrke su:  

U kategoriji djevojčice 5-ih razreda:

  1. Bugarinović Ema, 5. A razred - II. osnovna škola Bjelovar
  2. Pahić Viktorija, 5. A razred – II. osnovna škola Bjelovar
  3. Konjević Rea, 5. A razred – I. osnovna škola Bjelovar

 U kategoriji dječaci 5-ih razreda:

  1. Milković Ivano, 5. A razred – II. Osnovna škola Bjelovar
  2. Dević Slaven, 5. C – IV. Osnovna škola Bjelovar
  3. Hajdukovič Patrik, 5. C – IV. Osnovna škola Bjelovar 

U kategoriji djevojčice 7-ih razreda:

       1. Vohrlik Matea, 7. C razred – Osnovna škola Rovišće

       2. Jelavić Klara, 7. D razred – Osnovna škola Rovišće

       3. Kozić Petra, 7. A razred - I. osnovna škola Bjelovar

U kategoriji dječaci 7-ih razreda:

  1. Lujić Lucian, 7. C razred – I. Osnovna škola Bjelovar
  2. Jaković Bruno, 7. A razred – Osnovna škola Rovišće
  3. Čordaš Luka, 7. B razred – I. Osnovna škola Bjelovar

         Sajam je održan kao kruna aktivnosti koje su tijekom protekle školske godine kontakt policajci, policijski službenik za prevenciju i načelnik Policijske postaje Bjelovar proveli u sklopu programa „Mogu ako hoću 1 i 2“ (MAH 1) te „Prevencija i alternativa“ (PIA), održavši niz predavanja učenicima i njihovim roditeljima te organizirajući brojne sadržajne posjete učenika četvrtih razreda Policijskoj postaji.   Kao i dosadašnjih godina cilj ovog edukativnog projekta je prevencija ovisnosti i negativnih ponašanja, stvaranje prijateljskog i partnerskog odnosa policije i javnosti, upoznavanje sa načinom rada policije i policijske tehnike, te ukazivanje na mogućnosti kvalitetnijeg ispunjenja slobodnog vremena učenika bavljenjem izvanškolskim aktivnostima.



Pisane vijesti