Dan otvorenih vrata u Bjelovaru

Slika /PU_BB/Prevencija/dan otvorenih vrata.jpg

Učenici upoznali policijsko zanimanje

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 30. travnja, u Boriku u Bjelovaru održan je Dan otvorenih vrata u suradnji s Tehničkom školom Bjelovar. Učenicima Tehničke škole Bjelovar pridružili su se i učenici Medicinske škole Bjelovar.

Kako bi učenicima približili zanimanje policajca/policajke , prezentirani su različiti policijski poslovi kao i policijska tehnika, oprema, i vozila. Na informativnim punktovima moglo se upoznati s radom i opremom kriminalističke tehnike, temeljne i prometne policije kao i interventne policije.

Danas su mladi imali priliku upoznati se s važnim informacijama vezanim uz upis u III. razred srednje škole za zanimanje policajac/policajka i  program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka,  kao i s kriterijima koje moraju zadovoljiti da bi postali dio plavog tima.

Pozivamo mlade koje zanima ovaj dinamičan, human i odgovoran posao da se prijave na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i postanu hrvatski policajci i policajke.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica